Stichting Rembrandt op Reis

Pelican Custom verzorgde de gehele productie van Rembrandt Magazine, dat verscheen ter ere van de Rembrandt-expositie ’Rembrand in zwart-wit: Meer dan honderd etsen van de meester zelf’. De glossy is voor een breed publiek met hoogwaardige, kunsthistorisch verantwoorde content, verpakt in een prikkelende en verrassende vorm. Het magazine brengt onder meer nieuws, achtergrondverhalen en interviews.

Pelican Custom maakte dit magazine in opdracht van een particuliere verzamelaar en de 5 musea die de verzameling etsen zullen tentoonstellen, het Westfries Museum in Hoorn, Markiezenhof in Bergen op Zoom, Stedelijk Museum in Zutphen, Hannemahuis in Harlingen en Museum Gouda. Wanneer de expositie naar een volgend museum wordt verplaatst, zal het Rembrandt Magazine in een unieke editie in deze regio te koop zijn, zowel in de kiosk als in het museum.

GENOMINEERD GRAND PRIX CUSTOMER MEDIA
Pelican Custom is met Rembrandt Magazine genomineerd voor de Grand Prix Customer Media in de categorie Eenmalig.

‘Met veel plezier kijken wij terug op het maakproces van Rembrandt Magazine. Pelican Custom bood veel ruimte voor onze ideeën en verplaatste zich goed in wat wij met het magazine beoogden: een mooie mix van hoogwaardige informatie, human interest en interessante weetjes gecombineerd met pakkend beeldmateriaal. Pelican Custom trok alles uit de kast; ons project werd hun project. We zijn trots op het resultaat.’ – Tiana Wilhelm / Stichting Rembrandt op Reis.